Hráškový krém se skořicí

Za dvacet minut můžete podávat. Díky skořici je takhle polévka neobyčejná!

400 g zeleného hrášku
500 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání (1 kelímek)
1 lžíce másla
1 lžíčka hladké mouky
mletá skořice
sůl, pepř

Rozpuštěné máslo zasypte moukou a chvíli smažte jíšku. Zalijte vývarem a mlékem a nechte pár minut povařit.

Přisypte hrášek a vařte asi 15 minut, než hrášek změkne.

Polévku důkladně rozmixujte na hladký krém a zalijte smetanou, které polévku ještě zjemní a zkrémovatí.

Dochuťte solí, pepřem a špetkou skořice (pozor aby vám nevznikla polévka skořicová!!)

hraskovy_krem
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s