Hráškový krém se skořicí

Za dvacet minut můžete podávat. Díky skořici je takhle polévka neobyčejná!

400 g zeleného hrášku
500 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání (1 kelímek)
1 lžíce másla
1 lžíčka hladké mouky
mletá skořice
sůl, pepř

Rozpuštěné máslo zasypte moukou a chvíli smažte jíšku. Zalijte vývarem a mlékem a nechte pár minut povařit.

Přisypte hrášek a vařte asi 15 minut, než hrášek změkne.

Polévku důkladně rozmixujte na hladký krém a zalijte smetanou, které polévku ještě zjemní a zkrémovatí.

Dochuťte solí, pepřem a špetkou skořice (pozor aby vám nevznikla polévka skořicová!!)

hraskovy_krem
Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s