Těstoviny amatriciana

Těstovinová jídla bývají lehká na přípravu, horší už je to s tou pověrou o tom, že jsou lehká i výživově 😉
Amatriciana znamená „maminčiny“.

Na 2 porce si připravte:
100 g slaniny, nakrájené na kostičky
400 g krájených loupaných rajčat (1 konzerva)
1 cibule, nakrájená najemno
1 česnek, nasekaný
1 chilli paprička, nasekaná
+ 2 porce krátkých sušených těstovin*
+ k podávání: strouhaný parmazán, nasekaná bazalka

* Původní recept uvádí „bucatini nebo jiné dlouhé těstoviny“. Já jsem použila orechiete a omáčka se do nich zachytila jedna báseň.

Slaninu opečte v nepřilnavé hlubší pánvi; pokud není dost prorostlá, přidejte lžíci slunečnicového oleje.

Přidejte cibuli a za chvíli i česnek a zlehka smažte do změknutí.

Přidejte rajčata a papričku a nechte zvolna vařit asi 20 minut. Podle chuti případně dosolte.

Mezitím uvařte těstoviny al dente. Následně je nasypte do hotové omáčky a promíchejte.

Ihned podávejte, posypané parmazánem a bazalkou.

testoviny_amatriciana

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s