Jsou ultra moderní, v rámci možností ultra zdravé, a přece strašně dobré. Čokoládové nebe. Konečně jsem se se svým „nejím pšeničnou mouku a cukr“ dopracovala k delikátnímu dezertu, který si vychutnají všichni.
Uvedené množství je na 4 porce a já ho dělám v této zapékací misce z IKEA.
100 g čokolády*
100 g másla
1 vejce
80 g medu
50 g bezlepkové mouky (směs Marks and Spencer)
+ máslo na vymazání formy
* Můžete zkusit sehnat i čokoládu bez cukru, takže kromě #GF budou brownies i #sugarfree. Vyrábí ji firma Vivani a je slazená nektarem z kokosových květů. S 50% obsahem kakaové sušiny je skvělá. Je k dostání v Bio obchodě na Smíchově (Viktora Huga).
Máslo a čokoládu spolu rozpusťte na malém ohni nebo v mikrovlnce.
Vejce ušlehejte s medem. Přilijte směs čokolády a másla. Vmíchejte mouku, dostanete trochu tužší, ale stále tekutou směs.
Vymažte hranatou zapékací nádobu a nalijte do ní směs.
Pečte 30 minut na 160 stupňů horkovzduch.