Bramborovo-čočkové karí

Indií vonící zeleninové směs úžasně zjemnělá zakysanou smetanou. Dráždidlo pro tradiční strávníky, když jim předložíte brambory s čočkou a chlebem 😉

700 g brambor, nakrájených na kostky
100 g červené čočky
4 mrkve, nakrájené na kolečka
2 petržele, nakrájené na kolečka
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, utřené
2 lžíce červené kari pasty (může být i žlutá)
hrst čerstvého koriandru, nasekaného
sůl, olej
zakysaná smetana či bílý jogurt k podávání
pita chleba k podávání – domácí peču podle Cuketky

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte cibuli. Přidejte brambory, mrkev a petržel, po dvou minutách česnek a smažte dalších 5 minut.

Přidejte kari pastu, promíchejte a zalijte 1 litrem horké vody. Důkladně osolte a přikryté nechte 15 minut vařit.

Přidejte čočku a nechte vařit dalších 15 minut.

Na závěr vmíchejte koriandr a případně dosolte.

Podávejte se lžící jogurtu či zakysané smetany a pita chlebem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s