Zeleninová polévka s tortillami

Trochu připomínající Mexiko.

mexicka_polevka

1 plechovka kukuřice
1 cibule, nakrájená nahrubo
½ řapíkatého celeru
1 mrkev nakrájená na proužky
200 g passaty
zeleninový vývar
koriandr
sůl, pepř

K podávání:
100 g čedaru, nastrouhaného
1 tortilla, nakrájená na proužky

* Přidat můžete i další zeleninu podle chuti, například zelenou papriku, fazolky, hrášek nebo cuketu.

Na troše oleje osmažte cibuli a celer. Po chvíli přidejte kukuřici, mrkev a případnou další zeleninu. Smaže na mírném plameni asi 10 minut. Zalijte vývarem a vařte, než začne zelenina měknout.

Přidejte passatu a prohřejte.

Osolte, opepřete a posypte koriandrem.

Podávejte posypané sýrem a tortillou.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s