Brokolicová polévka

Další z jednoduchých zeleninových královen kuchyně.

1 brokolice
1 cibule
500 ml zeleninového vývaru*
máslo
1 litr mléka
sůl, pepř
výrazný sýr**

* Pokud děláte vývar z kostky, použijte bylinkový bujon.
** Čerstvý kozí; parmazán; hermelín.

Rozpustíme máslo a pozvolna na něm osmažíme cibuli a na kousky nakrájený košťál. Když začnou měknout, přidáme růžice brokolice, vývar a mléko. Vaříme 10-15 minut, než brokolice celá změkne.

Asi naběračky polévky dáme stranou a obsah hrnce rozmixujeme. Vrátíme kousky odložené brokolice.

Podáváme se sýrem.

 brokolicova_polevka
Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s