Velmi jednoduché a vděčné, protože tam schováte cokoli, co máte rádi.
listové těsto
šunka, najemno nakrájená
niva, nahrubou nastrouhaná
paprika, najemno nakrájená
tymián
Těsto rozválejte na co nejvíce pravidelný obdélník. Jeho šířka určí, jak velké budete mít šneky. Na dvě třetiny posypte náplň (paprika, šunka, sýr). Pro ilustraci jsem si s dovolením vypůjčila slovenskou vlajku – náplň patří na červenou a modrou část. Nezapomeňte, že nejde o štrúdl, takže náplň dejte opravdu až ke krajům.
Po širší straně srolujte a poté ostrým nožem nakrájejte na kousky cca 1-1,5 centimetru široké. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Posypte tymiánem.
Pečte 15-20 minut na 180 stupňů.
Nejlepší jsou v den upečení (jsou křupavé), ale druhý den jsou také dobré.